Tijd voor coaching
Hoogendam Coaching


welkom wie is wandel coaching aanpak en werkwijze workshops

professional organizing

contact links

Wandel coaching

Weet je ook niet meer waar je moet beginnen, stel je van alles uit of pak je juist van alles op en word je daar onrustig, onzeker en nerveus van? Krijg je kritiek van je leidinggevende of van collega’s?

Ik coach mensen die last hebben van werkdruk, achterstanden hebben en hun plezier in het werk kwijt raken. Hun leidinggevende stelt kritische vragen, zij hebben geen overzicht meer en twijfelen of ze wel op de goede plek zitten.

Ik heb hiervoor een zeer effectieve, nieuwe en goed werkende aanpak ontwikkeld. Tijdens wandelen erachter komen wat het probleem precies is en mijn klant eerste kleine stappen laten zetten naar een oplossing. Maar, alleen erover praten werkt niet voldoende, ik ga ook echt met mensen aan de slag op hun werkplek. Een chaotische werkplek, bureau of inbox veroorzaakt vaak onrust, stress en afname van plezier in het werk. Het resultaat voor mijn klanten is een opgeruimd hoofd, zin in hun werk en de regie over hun werk terug. Er is weer structuur en energie.

Hoe werkt dat dan?

De aanpak is helder, tijdens het wandelen richten we ons op jouw ontspanning, in de natuur kun je je drukke werkomgeving loslaten. We gebruiken de natuur die jou helpt weer rust in je hoofd te krijgen. Alleen erover praten vind ik niet genoeg, ik geloof in het zetten van kleine stapjes die grote veranderingen veroorzaken en ga daarbij helpen. Op je werkplek gaan we vervolgens praktisch aan de slag om weer overzicht te krijgen. Het doel is om weer met meer plezier en ontspannen te werken. Mijn aanpak is rustig, soms kritisch en er is ook ruimte voor humor.

Waarom dat wandelen?

Ik ben een buitenmens, ik geniet ervan om te werken in de tuin, te wandelen of buiten te sporten. Al enige tijd coach ik mensen en geef ik trainingen op het gebied van werkstress, assertiviteit en met meer plezier werken. Altijd in een kamertje of een zaaltje. Ik dacht: dat kan ook anders!

Ik volgde daarom de opleiding tot wandelcoach, die mij liet zien hoe fijn het is om al wandelend te praten over wat iemands wensen zijn, waar iemand mee zit en wat oplossingen zouden kunnen zijn. De natuur werk ontspannend, inspireert en maakt problemen lichter. Het geeft letterlijk licht en lucht, iets wat in een spreekkamer vaak ontbreekt…

Het traject is op maat, dus afhankelijk van jouw situatie en probleem. Meestal doen we vier tot vijf wandelingen en maken we daarna een afspraak op jouw (thuis/flex)werkplek als dat nodig is. De wandelingen zijn in het Loetbos in Lekkerkerk, maar kunnen ook ergens anders plaatsvinden.
wandelcoaching2.jpg

Altijd in een kamertje of een zaaltje. Ik dacht: dat kan ook anders!

Tijdens wandelen erachter komen wat het probleem precies is en mijn klant eerste kleine stappen laten zetten naar een oplossing.

Mijn aanpak is rustig, soms kritisch en er is ook ruimte voor humor.

Ervaar het zelf, meld je aan voor een wandelcoachtraject en zet die eerste stap!